Be kategorijos

Lankėmės Visagine

Paraginti progimnazijos ugdymo karjerai koordinatorės Gražinos Gudonienės gegužės 10 dieną (ketvirtadienį) 8B ir dalis 8C klasės mokinių kartu su klasių vadovėmis I. Gateliene ir R.Blusevičiene bei žmogaus saugos mokytoja L.Pažusyte lankėmės Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centre. Dalyvavome  projekto „Profesinio mokymo ir mokymosi visą gyvenimą populiarinimas Lietuvoje“ renginyje – stebėjome Nacionalinį inžinerinės pramonės sektoriaus profesinio meistriškumo konkursą.

Malonūs centro darbuotojai papasakojo apie patį centrą, sužinojome, jog Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras – daugiafunkcinis profesinio mokymo centras, kurio misija rengti aukštos profesinės kvalifikacijos ir kompetencijos darbuotojus, tenkinančius Lietuvos Respublikos ūkio reikmes. Strateginis centro tikslas – teikti profesinį, pagrindinį ir vidurinį išsilavinimą, tenkinti besimokančiojo lūkesčius ir sudaryti sąlygas mokytis toliau bei siekti naujų kompetencijų ir kvalifikacijų. Šiame centre galima įgyti virš dvidešimt profesijų. Žavėjomės vienuoliktoke Germina, kuri pasakojo apie automatinių sistemų eksploatavimo mechatroniko mokymo programą, demonstravo, kokius darbus dirba. Pasirodo, labai paklausi yra kita – šaltkalvio suvirintojo profesija.

Apžiūrėjome klases, kur vyksta pamokos, lankėmės įvairiose auditorijose, pamatėme, kaip ir kur mokiniai ruošiasi būsimai profesijai, aplankėme praktinio mokymo bazes, papietavome centro valgykloje.

Grįždami namo apžiūrėjome patį miestą, kuriame yra tik daugiabučiai namai. Tai jauniausias šalies miestas, sukurtas ir kažkada klestėjęs dėl Ignalinos atominės elektrinės. Mums pasirodė, kad esame kurorte – tiek daug medžių, plačios gatvės, tyras oras…

Ekskursija pavyko! Daug sužinojome, linksmai važiavome dideliu autobusu, oras buvo nuostabus, nuotaika puiki!

8B ir 8C informacija


Sekite mus Facebook