Be kategorijos

Saugokime Žemę, kad ji saugotų mus!

Kovo 20-oji – Žemės diena. Šios dienos proga visą savaitę intensyviai vykdėme įvairias veiklas. Dalis jų jau įvyko, dalis dar laukia.
  • Kovo 7 dieną 8A klasės mokiniai dalyvavo pakuočių atliekų tvarkymo organizacijos „Žaliasis taškas“ organizuojamoje paskaitoje „Rūšiuokime teisingai“.
  • Penktadienį, kovo 15 dieną, 5A klasės mokiniai pasinėrė į žalią kelionę ieškoti gamtos stebuklų – susikrovę nuotykių ieškotojo rinkinį iš sėklų, dirvožemio ir truputį kūrybiškumo, sukūrė „Žaliąją palangę“. Tai skatina domėtis augalais ir jų panaudojimo galimybėmis, kuriant sveiką ir tvarią aplinką, ugdoma atsakomybė už savo žaliuosius draugus.
  • Kovo 20 dieną mokiniai dalyvavo virtualiame pabėgimo kambaryje „Žemė serga!“, kuriame, atlikę keturias misijas, sužinojo skaičių ir jį panaudojo išėjime. Keturių misijų metu jie parodė Žemei, kad žino, kaip taupyti energiją, kaip sumažinti kertamų miškų kiekį, kaip sumažinti išmetamo maisto kiekį, kaip saugoti švarą vandens telkiniuose.
  • Ketvirtadienį, kovo 21 dieną, įvairių klasių mokiniai dalyvavo aplinkosauginėje konferencijoje „Įdomioji ekologija“, kurią organizavo aplinkosauginė iniciatyva „Kita forma“, kviesdama nebūti abejingais ir domėtis savo aplinka. Mokiniai susipažino su būdais, padedančiais mažinti maisto švaistymą bei maisto atliekų kelius, su pakuočių perdirbimo procesu bei rūšiavimo įtaka jo efektyvumui, su kompostavimo principais ir komposto panaudojimu.
  • Domėdamiesi aplinkosaugos problemomis ir ieškodami jų sprendimo būdų, mokiniai dalyvauja aplinkosauginiame konkurse „Žalioji odisėja“, kuris skirtas dviem amžiaus grupėms: 8-11 kl. „Žalioji odisėja‘24“ ir 6-7 kl. „Žalioji odisėja. Jaunučiai ‘24“. 6-7 kl. mokiniai jau atlieka praktinę užduotį, kurios tikslas – pakuočių atliekų rūšiavimą mokykloje skatinančios priemonės sukūrimas.
  • 7-8 klasių mokiniai biologijos pamokų metu atliko ekologinio pėdsako testą ir skaičiavo, ar taupiai naudoja Žemės išteklius, 5-8 klasių mokiniai sukūrė Žemės modelį, nuspalvindami Žemę savo pirštų atspaudais.

Sekite mus Facebook